Management 2

De cursus Management 2 is bestemd voor iedereen die zich op managementniveau wil bezighouden met procedures en systemen op het gebied van de goederenstroom en leiding wil geven aan de invoering daarvan binnen de organisatie. De hoofdtaak van een manager in de logistiek is het ontwikkelen van plannen die leiden tot kostenbesparing en een betere service. Bovendien beslist hij of zij over procedures en systemen op het gebied van de goederenstroom en geeft leiding aan de invoering daarvan binnen de organisatie. Kennis van bedrijfsprocessen is noodzakelijk.

Studieprogramma

Tijdens de cursus op HBO-niveau worden de volgende onderwerpen behandeld:

Management en Organisatie

Management en Logistiek

Verkoop

Productie

Inkoop

Voorraad

Distributie en Transport

Processen en procesmanagement

Wilt u uitgebreide informatie over het programma? Download de cursusomschrijving.

Vooropleiding

MBO/ HAVO/ VWO werk- en denkniveau

Studieduur

De cursus duurt een semester. Een semester is een periode van 21 weken, welke bestaat uit 16 collegeweken, 2 collegevrije weken en 3 tentamenweken.

Kosten

SRD 3.500,- ineens; of in termijnen 5 x SRD 700,-

Docent

Wordt nader bekend gemaakt.

Examen

De student legt twee schriftelijke toetsen af. Daarnaast voert de student in groepsverband van maximaal 5 personen een opdracht uit. Hiervoor moet een verslag gemaakt worden en vervolgens gepresenteerd worden.

Certificaat

Geslaagden ontvangen een waardevol certificaat van Hogeschool ABC.

Vervolgopleiding

Associate Degree of Bachelor of Business Administration

Extra informatie

De cursus is onderdeel van de opleiding Bachelor of Business Administration. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module binnen de bacheloropleiding.